Aktív kikapcsolódás a természet szívében

Titkok szakácsainktól

Jártak már rendezvényeinken? Akkor biztosan kóstolták már házias desszertjeinket!
 
A tavalyi év egyik nagy slágerét, Icuka mézes krémesét  otthon is el tudják készíteni.
A recept:
A tésztához 10 dkg porcukrot, 5 dkg vajjal, 1 evőkanál mézzel, 1 tojással kézi habverővel kikeverjük, hozzáadunk 25 dkg lisztet, 1 teáskanál szódabikarbónát. 2 lapot sütünk belőle.
Előmelegített sütőben sütjük.
Tipp: sütőpapíron sodorjuk ki a tésztát, úgy tegyük rá a tepsire.
 
Krém: 3 csomag vaníliás pudingport 9 dl tejben, 3 tojássárgájával felfőzünk. 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. Majd az egyik lapra kenjük.
 
Hab: 1/2 l tejszínhabot 1 csomag vaníliás cukorral, 2 kanál porcukorral jó keményre, 5-6 perc alatt felverjük.
Tipp: Használjunk Hullala, növényi alapú tejszínt akkor biztos a siker!
A tejszínt a vaníliás krémre kenjük és rátesszük a másik lapot. 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Porcukorral megszórjuk tálalás előtt.      Ha a tálalás előtt a tepsiből el nem fogy:)
 
Még egy jó tanács: A meleg pudingnak nem keményedik meg a teteje, ha mindjárt teszel rá folpackot vagy sütőpapírt és csak a használatkor veszed le róla.
 

Néhány főzési fortélyt is megosztunk önökkel:
Levesek:
  • Húslevesnek mindig hideg vizet tegyük fel, akkor ízletesebb lesz a leves!
  • Nem bőrösödik meg a krémleves és a főzelék, ha vajat teszünk a tetejére!
  • Finomabb a paradicsomleves, ha kevés őrölt fahéjat teszünk bele!
  • Ízletesebb a húsleves, ha kevés őrölt gyömbért teszünk hozzá!
  • A gyümölcsleves finomabb lesz, ha a redukciót készítünk (a fűszereket kevés vízben felforraljuk) majd úgy szűrjük a levesbe!
  • Finomabb a halászlé, ha kevés szalonnát pirítunk és a kész halászlébe tesszük!
Húsételek:
  • Sörrel locsolva a csülök puhább és ízletesebb lesz.
  • A vadas akkor finom, ha pirítunk bele egy kis cukrot.
Tészták:
  • Kelt tésztához az élesztőt meleg tejben futtatjuk fel, a forró tej megöli az élesztősejteket.
  • A fánk akkor lesz szalagos, ha sütéskor fedőt teszünk rá.
  • A kakaós csiga nem szárad ki, ha cukros tejjel megkenjük.
  • A főtt tészta nem áll össze, ha szűrés után teljesen lehűtjük és olajat öntünk rá.
  • Szódával készítve a palacsinta puhább lesz.
Finomabb lesz a rakott burgonya, ha a tejfölbe egy tojást keverünk.
A petrezselyemzöldet mindig a legvégén tegyük az ételbe, mert így megőrzi C vitamin tartalmát.
"Hentes módra" : a szalonnát zsírjára sütjük, laskára vágott füstölt húst pirítunk benne, végül beletesszük az uborkát, felengedjük 1 dl fehérborral, megborsozzuk és összeforraljuk. A szelet sültre öntjük.
 


WF Szabadidőpark
2900 Komárom, Puskaporosi u. 24.

Szállás
+36 34 540 448
+36 30 664 9227

Rendezvények
+36 30 419 4195

Horgászat, strand
+36 34 540 448
+36 30 419 4195